Днес още петима младши министри напуснаха правителството на британския премиер Борис

...
Днес още петима младши министри напуснаха правителството на британския премиер Борис
Коментари Харесай

Девет министри напуснаха кабинета на Борис Джонсън

Днес още петима младши министри напуснаха държавното управление на английския министър председател Борис Джонсън. Така общият брой на подалите оставка приближени до Джонсън от вторник до днес стана 32 души, предава ``Скай Нюз``. Сред напусналите има 9 министри като най-високопоставените - на финансите Риши Сунак и на опазването на здравето Саджид Джавид, подадоха оставки с претекста, че повече му нямат доверие, напомня БНР. Почти неотложно след оставките, Джонсън назначи нови хора на постовете.

Проучване на публичното мнение сподели, че близо 70% от британците желаят Борис Джонсън да подаде оставка. В 14:00 часа българско време премирът се изправи в Камарата на общините, с цел да дава отговор на обичайните въпроси в сряда. Джонсън отхвърли настояванията на лейбъристката съпротива за предварителни избори: ``Наистина не мисля, че някой в тази страна желае в този момент политиците да вземат участие в предизборна агитация``, сподели той пред комисията от депутати. ``И мисля, че би трябвало да продължим да служим на нашите гласоподаватели и да се занимаваме с проблемите, които ги интересуват``, съобщи той, представен от в. ``Гаридън``.

Депутатът от Консервативната партия Андрю Мичъл съобщи пред BBC Newsnight, че за " господин Джонсън всичко е свършило ", като съобщи, че " той няма нито характера, нито темперамента да бъде наш министър-председател " - и единственият въпрос е какъв брой дълго ще продължи неговото ръководство, предава БГНЕС.

Борис Джонсън твърдо е решен да не подава оставка, само че не по-малко твърдо решени са и съперниците в неговата Консервативна партия да го смъкват от поста. Като най-вероятен сюжет се обрисува смяна в партийните правила и предизвикателство на нов избор на доверие в премиера, предава БНР.

Междувременно английският паунд се срина до най-ниската си стойност по отношение на $ за последните две години. Експерти разясниха, че оставките на министри нямат нищо общо с това и то е вследствие на загрижеността от рецесията по света поради продължаващото нарастване на енергийните цени.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР